Syrensaft

Äntligen blommade syrenen här hemma och först lite bilder och sen repa blommor. 30-40 klasar står det i receptet. tyckte de var lite små så 40 fick det bli. Nu står saften i kylen och drar, sedan silas och så är det klart.
IMG_8672
Recept
30-40 blomklasar
2 citroner
2 kg socker
2 l vatten
50 g citronsyra

Repa blommorna, skiva citronerna, varva med citroncyra i bunke. Socker o vatten kokas upp och hälls över blom/citronblandningen. Låt stå kallt i två dygn. Silas, tillsätt ev Atamon, häll på flaskor. Blanda med vatten till lagom styrka, drick och njut av en svagt lila dryck.

IMG_8748

IMG_8754

IMG_8756

IMG_8760
Sedan lite bilder från stopp vid vägkanten i dag på vägen hem. Prästkragarna växer vid Sunnasjön, mitt favoritfotoställe. Ängsullen i ett dike mellan sjön och hemma.

IMG_8766

IMG_8773

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s